Kétoldalú kandallót

A feladat: A megrendelő kérése alapján olyan kandalló elkészítése volt a feladat, amely térben van elhelyezve, viszonylag kis helyet foglal, és a fűtőképessége egy kb. 140 m2-es házat felmelegít.

A megoldás: A kandalló a nappali és az étkező közé lett felépítve. A helytakarékosság végett könnyű, szerelt kéményt alkalmaztunk, mely nem igényli, hogy az aljzatra támaszkodjon, így helyet spóroltunk. Olyan, úgynevezett „kétarcú” tűztér lett beépítve, amelyben ha ég a tűz, azt a nappaliból és az étkezőből is tökéletesen látni. A jobb hatásfok érdekében a tűzteret egy lemezburkolattal vettük körbe, melyhez légelvezető csöveket csatlakoztattunk, alulra egy ventillátort szereltünk. Ezzel a hő elvezető rendszerrel a kandalló egyszerre fűti a nappalit a fürdőt és két hálószobát. Hatásfoka olyan jó lett, hogy 0 és -5 fok közötti külső hőmérséklet esetén is 21- 22 fok között tudja tartani az épület hőmérsékletét. Az egyszerű, de tetszetős vonalvezetésű kandallót a Travertino Noce mészkő teszi különlegessé.

 

A készítés időtartama: A kandalló elkészítése kb. 2 hetet vett igénybe.  A hő elvezető csövek gipszkarton elburkolását és festését külön szakember végezte

Vörös gránitVörös gránit

Bővebben »

Zöld gránitZöld gránit

Bővebben »